Tuesday, August 17, 2010

Salam Ramadhan....Salam KeRinduan.

Assalamualaikum WarahmatulLahi Wabarakatuh..


SAlam 1 Malaysia...hohohohoDi hari ke-7 Ramadhan, ape cer puasa? Ape pon diharapkan segala ibadah kita di bulan mulia ini diRedhai Allah SWT. Terasa cepat benor masa berlalu....

Tapi....terasa lama sangat tidak berblog, terasa jauh ketinggalan, banyak sangat benda yg berubah...kekok jari jemari menekan abjad2 pd keyboard untuk memulakan bicara..menjadi tak biasa...Mungkin terpengaruh dgn cepatnya peredaran masa..Berbahasa ringkas dan padat, bahasa msg & FB..apakah?

Bila Ramadhan terasa rindu...bila
rindu mesti Ramadhan...hohoho

Pergi terawih, bunyi2 mercun, melihat budak2 berbasikal sambil lumba2 ke masjid, riang ria gelak tawa menggilai, menyahut selawat sepenuh perasaan seusai suara bilal...uishhhh!
RINDU!

Ramadhan.................

Bulan yang penuh keberkatan, kemuliaan, keampunan. Memberi ruang dan peluang mendekatkan diri dgn Ilahi. Meningkatkan amal soleh, menjadi hamba yg taat pada Tuannya, bermuhasabah dan bermuhasabah, apakah cukup bekalan untuk ke sana..............................

Ehhmmmm...
Tak tau dah nak tulis pe..sekadar menjenguk di alam maya ini, moga kewujudan aku di alam tersebut masih dirasai....ngeeengeee.


P/S : nak cuba membuat kunjungan hormat ke rumah sahabat2 lama..huhuhu. Selemat berpuasa dan beribadah! (^____________^)


Boleh di Baca juga

Related Posts with Thumbnails